آشنایی با وب سرور آپاچی

نویسنده: محمد حسن پور
بازدید: 1403 نفر
به روز رسانی:

امروزه اطلاعات، در دنیای ما نقش بسیار مهمی دارند و بسیاری از این اطلاعات توسط اینترنت انتقال پیدا میکنند متداول ترین پروتکلی که برای انتقال اطلاعات از آن استفاده می شود، پروتکل HTTP است پروتکل HTTP به عنوان پروتکلی سریع، قوی و با بار کم بر روی cpu  و حافظه سرور طراحی شده است و البته برای جلوگیری از کاهش پیدا کردن کارایی وب بر اثر استفاده بسیار زیاد از این پروتکل، باید کارایی اش را بهینه سازی کرد .

دو استراتژی اصلی برای بهینه سازی کارایی وجود دارد:

۱- بهینه سازی کارایی وب سرور 

۲ – بهینه سازی کارایی پروتکل HTTP

البته یکی از چیزهایی که باعث می شود افراد سردرگم شوند حالت طراحی وب و مفهوم وب سرور است. بیشتر مردا فکر میکنند سرور یک ماشین فیزیکی بزرگ مثل سیستم کامپیوتری است که در یک اتاق سرد نگهداری می شود و یا حتی مثل سیستم هکرهاست که همه فکر میکنند زیرِ زمین هستند. وب سرور ها کامپیوتر هایی هستند که صفحات وب را اماده نمایش می کنند هر وب سرور یک ای پی اختصاصی و دامنه دارد برای مثال زمانی که ادرسی را در مرورگر تایپ می کنید برای مثال  https://top-gsm.ir/category/pc/internet درخواستی برای وب سرور فرستاده می شود وب سروری که دامنه اش top-gsm.ir است سپس سرور صفحه ای به نام category/pc/internet را بازخوانی و به مرورگر ارسال می کند.

هر کامپیوتری با نصب برنامه سرور و اتصال به اینترنت می تواند یک وب سرور باشد برنامه های متعددی برای این کار وجود دارد که از معروف ترین آن ها می توان به NCSA ،Apache و Netscape اشاره نمود وب سرور ها امکان دارد به دلایل متفاوتی کند شوند.

مثلا در خواست های متعددی که در مدت زمان کوتاهی ارسال می شوند می توانند وب سرور را کند کنند اما با توجه به پردازش بسیار سریع این وب سرور ها این کند شدن ها معمولا به چشم  کاربر نیامده و متوجه ان نمیشود. دیتایی که توسط پردازنده فرستاده می شود باید در پروتکلی که HTTP نام دارد مطابقت داده شود تا از ارتباط سرور ها با یکدیگر اطمینان حاصل گشته و خطایی به وجود ،نیاید وب سرور ها علاوه بر انتشار صفحات وب کارهای دیگری از قبیل دانلود فایل ها از طریق  ،FTP

خدمات مربوط به ارسال ایمیل و… را انجاا میدهد. برای انتخاب یک وب سرور مناسب باید به گزینه هایی از قبیل چگونگی کارکرده ان با بقیه سیستم عامل ها و سرور ها، قدرت مدیریت برنامه نویسی ان در سمت سرور، ویژگی های امنیتی،موتورهای جست و جوگر ، تجهیزات ساختمان سایت و… که ممکن است نیاز باشد توجه نمود.

البته وب سرور نرم افزارهایی مثل آپاچی روی یک سیستم کامپیوتری اختصاص داده شده است که می توانید از ویژگی های میزبانی وب اکثر سیستم عامل های ساخته شده مثل IIS ویندوز استفاده کنید و ضمناً خوب است بدانید اوبونتو هم یک وب سرور محسوب می شود.

در حقیقت راه اندازی یک وب سرور باعث میشود صفحات وبی که از کامیپوتر های دیگر ارایه شده، آسانتر و سریعتر باز شوند البته وب سرور جنبه های پیچیده تری هم دارد، مثل ارائه محتوای پویا (داینامیک) با اشتکال یا محتوای صفحاتی که اطلاعات ورودی کاربر را می پذیرد، پردازش آنها، و حتی ایجاد صفحات سفارشی جدید.

وب سایت های سطح بالاتر شما را قادر می سازند با استفاده از نرم افزار هایی مانند آپاچی که توانایی پردازش ورودی اطلاعات کاربران را دارد، به طور خودکار صفحات وب را ایجاد کنید و با استفاده از زبان های برنامه نویسی وب مانند. PHP ، جاوا و…  آن ها را کامل تر سازید.

 

ما به شما پیشنهاد میکنیم مقاله سرور یا Server چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ را در وب سایت ما بخوانید.


نظرتان را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *